ZOBACZ SWOJĄ RESTAURACJĘ Z PERSPEKTYWY KLIENTA

AUDYT OBSŁUGI

SKUTECZNY SYSTEM KONTROLI TRZECH KLUCZOWYCH DLA ZYSKU OBSZARÓW

OTOCZENIE SPRZEDAŻOWE

KOMPETENCJE OBSŁUGI

OCENA EFEKTYWNOŚCI

miękkie i twarde kompetencje w polecaniu potraw, znajomość karty w zakresie dań i napoi.

każdy element prosprzedażowy działający z korzyścią dla Twoich obrotów

ocena struktury zatrudnienia, poziomu kosztów, efektywności zarządzania

+48794007802


ZAMÓW BEZPŁATNY

AUDYT NA TERENIE OPOLA

1. OTOCZENIE SPRZEDAŻOWE, KOMUNIKACJA Z KLIENTEM


Na zwiększenie sprzedaży w restauracji składa się kilka dosyć istotnych elementów.

Począwszy od procesu pozyskania klienta, zaoferowania mu w odpowiedni sposób pełnego doświadczenia kulinarnego, spełnienia jego oczekiwań, spowodowania że wróci, a najważniejsze - sprawić żeby przez dobrą opinię "pozyskał" dla nas kolejnych gości.

Na tym etapie audytu sprawdzamy czy w restauracji funkcjonuje proces sprzedaży i w jaki sposób jest postrzegany przez gości lub potencjalnych klientów na poziomie funkcjonującej reklamy, mediów społecznościowych.

Celem informacji zwrotnych po audycie jest ocena wszystkich elementów pod kątem maksymalizacji sprzedaży:


- W jaki sposób strona, media społecznościowe zachęcają do skorzystania z oferty lokalu.

- Na jakim poziomie jest proces komunikacji, jak interpretować oceny komentarze, ocena sposobu reakcji.

- Jaki jest poziom popularności na tle innych restauracji w najbliższym otoczeniu.

- Karta menu, co ma wpływ na decyzję gości, na jakim poziomie skuteczności funkcjonuje w lokalu.

- Kontrola menu pod kątem możliwości sprzedażowych.

- Elementy sprzedażowe dopasowane do profilu lokalu.



2. KOMPETENCJE


Na tym etapie audytu oceniamy miękkie i twarde kompetencje w polecaniu potraw, znajomość karty w zakresie dań i napoi.

Audyt w tym obszarze prowadzony jest przez jedną osobę przygotowaną merytorycznie w zakresie sprzedaży wg ustalonego scenariusza. Ten etap pozwoli sprawdzić, na jakim poziomie jest zaangażowanie w sprzedaż waszego zespołu.


Informacje zwrotne po audycie obejmują konsultacje w zakresie

-Procesu obsługi.

-Elementów sprzedaży, polecania, doradzania

-Reakcji zespołu na klienta, skuteczność pracowników.

3. OCENA EFEKTYWNOŚCI *


Cyfry, analizy...mało kto lubi, nie wszyscy liczą :)

W tym obszarze audytu razem z właścicielem lub osobą zarządzającą kontrolujemy przy wykorzystaniu dostępnych danych wskaźniki efektywności w lokalu, sklepie.

Ta część audytu przeznaczona jest dla firm działających stacjonarnie, restauracje, sklepy, punkty usługowe.

Ocena efektywności jest doskonałą bazą do stworzenia systemu raportowania i kontroli, które będą nadzorowały pracę zespołu w każdym momencie, a osoba zarządzająca w szybki i prosty sposób zidentyfikuje problemy i ich przyczyny.

Informacje zwrotne po audycie obejmują konsultacje w zakresie

-Optymalizacja kosztów stałych, zmiennych

-Ocena struktury zatrudnienia

-Efektywność kadry zarządzającej

- Poziom strat i szczegółowego food cost z podziałem na grupy produktowe




*możliwości audytowe uzależnione są od dostępnych danych

+48 794 007 802

kontakt@iwonabednarek.pl


Audyt to narzędzie dzięki któremu zweryfikujesz pracę swojego personelu, poznasz obszary kontroli na które warto zwrócić uwagę.

Z mojego doświadczenia w pracy z restauracjami, bardzo szybki przyrost obrotów niestety często nie odzwierciedla się w zyskach. Braki personalne zmuszają do zatrudniania ludzi bez doświadczenia co niestety tylko pozornie jest tańszym rozwiązaniem.

Audyt który przeprowadzamy to nie wizyta " tajemniczego klienta", to ocena połączona z konsultacją i weryfikacją kontrolowanych obszarów.

Audyt oferta

ZADZWOŃ, UMÓW AUDYT DLA SWOJEGO LOKALU

AUDYT PODSTAWOWY - 500 ZŁ 1 obszar kontroli dla jednej restauracji.

AUDYT PODSTAWOWY - 800 ZŁ dwa obszary kontroli, dla jednej restauracji.

Cena audytu zawiera ocenę na pliku kontrolnym punktowym i opisowym oraz 1,5 konsultacje online lub telefoniczne w zakresie obszarów .

Szkolenie dla kelnerów z zakresu serwisu i obsługi sprzedażowej - od 2500 zł

1 dzień szkoleniowy. Maksymalna ilość uczestników 10 osób*

*audyt w obszarze kompetencji sprzedażowych - gratis
PROGRAM SZKOLENIA

PROMOCJA ! OD 10.06- 10.07 NA TERENIE WOJ OPOLSKIEGO I ŚLĄSKIEGO SKORZYSTAJ Z BEZPŁATNEGO AUDYTU.


+48 794 007 802